Prima pagină > TRENDURI > Bocanci de iarnă pentru bărbați - impermeabili și perfecti pentru drumeții

Bocanci de iarnă pentru bărbați - impermeabili și perfecti pentru drumeții

3 recomandări în articol MERGI DIRECT LA RECOMANDĂRI

Pentru fiecare dintre noi iarna poate reprezenta uneori o povară. Fie că e extrem de frig și nu avem o îmbrăcăminte călduroasă, fie că e prea multă umezeală și nu avem încălțămintea perfectă care să mențină confortul picioarelor la un nivel ridicat. În astfel de momente începem să fim mai frustrați și mai nemulțumiți de absolut orice lucru, afectându-i astfel și pe cei din jurul nostru. 

Pentru a evita totuși astfel de situații, înainte de venirea iernii este recomandat să începi să faci deja câteva cercetări pentru a găsi cele mai bune soluții pentru tine. În acest sens, majoritatea magazinelor se pregătesc în prealabil de venirea sezonului rece și așează pe rafturi cele mai noi modele de bocanci de iarnă pentru bărbați, care să-ți folosească atât în zilele mai active, cum ar fi drumețiile, cât și în cele mai puțin agitate, cum ar fi cele în care te duci pe jos la muncă sau în oraș cu băieții. 

La ce trebuie să fii atent atunci când îți alegi perechea perfectă de bocanci de iarnă pentru drumeții? 

1. Impermeabilitate și respirabilitate

Două dintre cele mai importante caracteristici ale unei perechi de bocanci de iarnă sunt impermeabilitatea și respirabilitatea. Mai exact, încălțămintea respectivă  trebuie să aibă capabilitatea de a respinge apa și de a permite vaporilor de transpirație să iasă la exterior, oferindu-le astfel picioarelor ocazia de a respira și de a fi cât mai uscate. Această membrană specială  care se folosește în industrie se numește Gore-tex și o vei regăsi de regulă menționată pe lateralul bocancilor. 

Trebuie să ții cont și de faptul că această membrană este una specială, iar atunci când îți vei spăla bocancii trebuie să folosești un produs de curățare diferit de detergentul obișnuit (Nikwax, de exemplu), conceput pentru astfel de produse. Altfel rișți să micșorezi durata de viață a încălțărilor și nu ai vrea să-ți achiziționezi două perechi identice în același sezon. 

2. Formă și greutate

Alte aspecte importante de care trebuie să ții cont atunci când mergi pe munte sunt forma bocancilor, greutatea pe care o cântăresc (să fie cât mai ușori) și controlul de care dau dovadă. Aceste elemente trebuie îmbinate perfect pentru a-ți oferi un confort sporit iar brandurile cele mai bune trebuie să se gândească mereu înainte la protecția picioarelor tale în drumeții. Aici intervine și punctul 3.

3. Talpa și căptușeala

Talpa exterioară trebuie să fie aderentă și flexibilă pentru a-ți oferi un control îmbunătățit și stabilitate, iar pentru talpa intermediară cei mai mulți preferă să folosească o spumă moale pe nume EVA, care oferă extra confort și un plus de fermitate. Nu trebuie uitate nici branțurile utilizate în interiorul bocancilor realizate tot dintr-o spumă specială, iar căptușeala trebuie să fie din textil. 

4. Mărimea

Dintotdeauna mărimea a reprezentat o problemă pentru majoritatea, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, deoarece avem tendința de a cumpăra încălțări fie prea mari, fie prea mici. Acest lucru se întâmplă și din cauza faptului că nu ne cunoaștem dimensiunea exactă a tălpii piciorului, iar atunci când încercăm un produs nou, avem tendința de a-l cumpăra chiar dacă ne strânge puțin sau dacă ne este cât de cât comod.

Acest lucru nu este cel mai bun pe care îl poți face deoarece riști să ajungi acasă și după câteva zile să-ți dai seama că nu ți se mai potrivește ceea ce ai cumpărat. Fie îți măsori mărimea tălpii acasă pe o coală de hârtie A4, măsurând în centrimetrii de la vârful degetului mare și până la călcâi, fie mergi direct în magazin și cauți un specialist care să te ajute. Unele magazine au chiar și aparate speciale dedicate momentelor de genul, așadar nu ar trebui să te mai complici acasă. 

5. Aspectul

Aici totul ține doar de tine fiind singurul care se poate decide asupra aspectului. Nu uita însă că funcționalitățile primează în fața design-ului, prin urmare nu te lăsa păcălit așa ușor.

Câteva modele de bocanci de iarnă speciali pentru drumeții poți găsi mai jos:
CLICK PE "DETALII" PENTRU ZECI DE MODELE ȘI CUMPĂRARE

Bocanci accesibili

DETALII

Bocanci la moda

DETALII

Bocanci lux

DETALII

 

Ți-a plăcut? Spune-le și prietenelor!


Alte articole

9 recomandări în articol

Modele noi de UGG-uri: scurte, cu funde sau pietre?...

Alegerea încălțămintei potrivite depinde de clima zonei în care ne aflăm la momentul respectiv. Cu toții știm că țara noastră are o climă temperat-continentală, motiv pentru care încă ne bucurăm de existența celor 4 anotimpuri în care putem purta orice fel de &i...


CITEȘTE ÎN CONTINUARE
12 recomandări în articol

12 modele de cămăși bleo pentru bărbați - Mereu la...

Cămășile reprezintă una dintre piesele vestimentare îndrăgite de majoritatea bărbaților. Sunt ușor de purtat, sunt disponibile în mai multe stiluri, culori și modele, putând fi purtate cu încredere la aproape orice tip de eveniment. O ținută care include și o căm...


CITEȘTE ÎN CONTINUARE
12 recomandări în articol

12 modele de cămăși albe pentru bărbați - Mergi la...

Cămașa albă este piesa vestimentară ce nu poate lipsi din garderoba domnilor. Mai mult de atât, unii bărbați cu stil care vor sa aducă valoare adăugată imaginii lor știu ca o cămașă alba nu e suficientă, ea trebuind aleasă în funcție de evenimentul la care se participă. ...


CITEȘTE ÎN CONTINUARE

12 recomandări în articol

Uite 12 modele de pijamale moderne și senzuale...

Stimularea vizuală contează foarte mult pentru reprezentanții sexului puternic când vine vorba de partenerele lor. Tocmai de aceea, imaginația bărbaților dă naștere unor scenarii incendiare încă din clipa în care aceștia văd lenjeria intimă pe care iubita lor o poartă....


CITEȘTE ÎN CONTINUARE
9 recomandări în articol

Modele de fuste asimetrice în colțuri. Le preferi lun...

Alături de rochii, fustele sunt articolele vestimentare caracterizate de feminitate și eleganță, purtătoarele putându-le integra armonios în ținutele purtate zilnic sau cu ocazia evenimentelor speciale la participă. Menținându-se în tendințe de peste 5 sezoane, fuste...


CITEȘTE ÎN CONTINUARE
6 recomandări în articol

12 moduri trendy de a purta puloverul sezonul acesta...

Odată cu venirea sezonului rece, nu mai este atât de ușor să construiești o ținută ce atrage atenția. Vara, spre exemplu, o rochiță volatilă și o pereche de balerini îți rezolva problema statului în fața dulapului, când realizezi strategii în funcție de cu...


CITEȘTE ÎN CONTINUARE